AKTUELNO

Pronađene dve bombe na Crvenom krstu.

U Daničarevoj ulici kod broja 67 ispred ulaza u magacinski prostor koji koristi Beogradsko dramsko pozorište, u kutijama su pronađene dve najverovatnije ofanzivne ručne bombe M75. One su bile u originalnim kutijama.

Informaciju o bombama kod pozorišta policiji je dojavio građanin, a patrola Vračara odmah je izašla na lice mesta i blokirala ceo kraj kako bi građani bili bezbedni.

Foto: Pixabay.com

Pozvana je kontradiverziona ekipa policijske brigade koja  je odnela dve ručne bombe, koje su se za sada pod neutvrđenim okolnostima našle na Crvenom krstu.

Ćustić: Bombe našao pas

Dve ručne bombe našao je pas čija je vlasnica otišla na prijavnicu Beogradskog dramskog pozorišta BDP i to prijavila, izjavio je direktor pozorišta Slobodan Ćustić. On je za naveo da su se bombe nalazile kod magacina pozorišta u kojem se drži scenografija i deo rekvizita.

- Gospođa koja je šetala psa prijavila je nama na prijavnicu, mi smo pozvali antidiverzionu jedinicu koja je došla odmah. Nisu imali šta da demontiraju, osim da to pokupe i odnosu - kazao je Ćurstić.

Foto: YouTube screenshot

Dodao je da se nada da će policija pronaći ko je te bombe ostavio.

- Mislim da je to slučajnost, međutim, ovde u blizini se nalazi nekadašnji bioskop 'Šumadija', on je sada ruina i tu se skupljaju neki koji nemaju veze ni sa umetnošću, ni sa pozorištem. Možda je neko od njih to ostavio, a možda je to neka poruka za nekoga ko živi u ovim zgradama - rekao je Ćustić.

On je naveo da je pozorište sve vreme radilo neometano, te da su i sada probe predstava u toku.

Pročitajte još: UVUKAO JE U KUĆU I POČEO DA JE SKIDA?! Starac pokušao da napastvuje devojčicu (15), PRIJAVIO GA OTAC MALOLETNICE

#Beograd

#Bomba

#Pozorište

'